Dari novel ke novel

Dimengarut oleh : Syazwani Ahamad , Wednesday, 18 January 2012

Assalamualaikum and selamat pagi semua :) apa khabar? aku Alhamdulillah baik baim je. Heheh. Hah, haritu aku post entry pasal aku dapat keje ka. Tapi aku tak masuk keje lagi sbb boss aku call suruh aku masuk after Chinese new year nanti. So rehat laa dulu kan. Sambil sambil tu boleh laa aku membebel lagi kat blog aku ni. Heheh. Okay hari act aku nak membebel pasal cerita cerita novel ni. Mmg tak dinafikan laa kan cerita novel mmg best. Majoriti aku baca semua bestttttt. Bila baca mcm kita plak yang tengah alami keadaan cerita dalam novel tu kan. Bila start je baca mna boleh tinggal. Mesti nak baca lagi, nak baca lagi sebab nak tahu jugak apa akan jadi seterusnya. Tu laa yang best baca novel ni. Tapi aku skang jarang dah baca novel. Sekarang sbuk baca mesej je. Hahah. And aku rasa kan tak payah laa susah susah nak baca novel dah. Sebab apa aku kata mcm tu? Sebabbbbb, skang ni dah makin banyak laa pulak dah cerita yang diadaptasikan dari novel. Semua diolahkan balik then dijadikan cerita. So, tunggu jela depan tv tunggu episod seterusnya. Takpun beli cd or dvd, habis cerita. Hahah. Dah banyak dah cerita cerita dari novel ni. Agaknya laa kan diaorg ni malas nak pkir nak buat cerita apa. Dah takda idea maybe. Hahah. Senang cerita copy je jalan cerita yang dalm novel. Dah senang satu kerja. Hahah. Okay kat bawah ni ada antara cerita yang diadaptasikan dari novel :)
Cerita ni best gile, smpai jadi filem box office tuuu. Hahah
Penulis asal novel ni Ahadiat Akashah.
Ni lagi satu cerita kegilaan ramai. Hahah. Ni aku bagi thumbs up!
Lagu cerita ni pun best, tangkap habis laa cerita ni. Hahah
Penulis asal novel ni Fauziah Ashari.
Hah, ni pun cerita diadaptasikan dari novel. Cerita ni episod bukan filem.Cerita ni favourite aku skng lpas tamat cerita Tentang Dhia :)Tapi aku tak suka lagu dia. Errr, annoying gila !
Penulis asal novel ni Anis Ayuni :)
And lagi satu ialah Bicara Hati yang tengah hot ditayangkan di Astro Prima.Aku layan jugak cerita ni. Heheh. Besttt!
Penulis asal novel ni Damya Hanna. Heheh. Sedap nama nyahhh~

Hah, pokok pangkalnya semua cerita yang dari novel ni semua best best jalan cerita dia. Enjoy gila tengok. Aku pun rasa macam nak buat novel jugak laa, mana laa tahu kan rezeki aku ada pengarah filem mana mana pilih novel aku then buat cerita. Kaya aku. Hahah. Berangan and perasan sat* Hahah. Okay laa, dah letih membebel. Ni sahaja untuk hari ni. Ada rezeki post lagi. Bye !

10 Response to "Dari novel ke novel"

shahira :) Says:

kite dah follow awak semula :) mekaseh yee! wahhh, untunglah byk masa bole bace novel :(

Lily Suhaili Says:

Hahah saya gila novel jugak !
Tapi suka novel lagi dari cerita.. hehehe

CiK GorGeouS ! Says:

CG suka Lah tengok gemersik kaLbu tu...sweet jee watak suffian tuh =)

Syazwani Ahamad Says:

shahira: Terima kasih awak :) sama sama. Heheh. Ada laa jugak masa. Alaa takpe skg dah ada cerita tengok cerita jelaa takpayah baca2. Hahah

Lily Suhaili: Hah, novel mmg best baca. Mcm kte jee yg alami keadaan tu kan. Hehhe

CiK GorGeous !: Same laa kte, saya pun suka tgok GEmersik kalbu tu. Tak penah miss tau :)

GrEyGiRl Says:

bicara hati is the best novel =) i like so much =)

Syazwani Ahamad Says:

GrEyGiRl:Bicara Hati saya tak baca lagi laa. Heheh. Last baca gemersik kalbu je. Heheh. Bak nak pnjam :) Heheh

engineer muda Says:

bunga april best gak.. sila tgk

Syazwani Ahamad Says:

Bunga april tu cerita dari novel ke? Tengok ugak kadang kadang :)

Post a Comment